ODATV ÖZEL | OĞUZ OK
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında olduğu şüpheliler hakkında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor.
MARMARA CEZAEVİ’NE AVUKAT AKINI
Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Dilan Polat’ı her gün yaklaşık 15 avukat, dosyasını almak için kendisini ziyaret ediyor.
Son olarak çiftin muhasebe işlerinden sorumlu avukatı Ahmet Gün’ün itirafçı olmasıyla sarsılan Polat çiftinin dosyasını Ankara merkezli Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) kurucusu, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hüseyin Kaya aldı.
Hüseyin Kaya, Instagram hesabından dosyayı incelediği bir fotoğraf paylaştı.
“DEMİR YUMRUK” OPERASYONUNDA MÜVEKKİLDİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Sularla Mücadele Şubesi ekiplerince, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “vergi kaçakçılığı” suçlarına ilişkin 3 farklı suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip sonucu 28 Haziran 2022’de eş zamanlı düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonunda müvekkil olan Kaya, Instagram’dan dosyayı aldığına ilişkin bir fotoğraf paylaştı.
HUDER HAKKINDA
1988 yılında kurulan ve AKP ile yakın ilişkileri bulunan HUDER, kendilerini “Türkiye’nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil toplum kuruluşu” olarak tanımlıyor.
HUDER’in Türkiye’de Genel Merkezi Ankara’da olmak üzere; 24 şube, 51 temsilciliği ile 76 ilde; dünyada ise Almanya, İngiltere, Japonya, Makedonya, Moğolistan, İsveç, Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere 8 ülkede teşkilatı bulunuyor.
“MİLLETİMİZİN MİLLİ DEĞERLERİNDEN HASIL OLMUŞ İLKELERİ SAVUNMAK”
HUDER amaçlarını ise şöyle açıklıyor:
“Bir dernek olarak teşkilatlanmasını işaret eden iradelerin, önderlerinin niyet ve inançlarından asla ödün vermeden, milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenek ve kültürlerini artırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini temin etmektir.”